Kosten afsluiten hypotheek

Al onze tarieven overzichtelijk op een rijtje, zodat je precies weet waar je aan toe bent. En als we zeggen: ‘al onze tarieven’, dan bedoelen we ook echt al onze tarieven. Er zijn geen verborgen verrassingen als je met Buro SEB in zee gaat.

Eerst even dit
Het eerste gesprek is gratis. Jij stelt rustig al je vragen en wij brengen jouw situatie en wensen in kaart. En bij ons is hypotheekadvies inclusief het regelen van een overlijdensrisicoverzekering en woonlastenbeschermer. Dat hoort er gewoon bij, vinden we.

Kosten hypotheekadvies en bemiddeling

Je eerste huis kopen: € 2.095
Tweede keer of meer: € 2.495
Maandlasten verlagen (oversluiten): € 2.495
Hypotheekadvies bij relatiebeëindiging: € 2.995
Bestaande hypotheek verhogen: € 1.995
Vastgoedhypotheek:
·         tot € 250.000 € 2.495
·         € 250.000 tot € 1 miljoen 1%
·         € 1 miljoen of meer 0,75%
Expathypotheek: € 2.495

Ondernemers
Een hypotheek voor een ondernemer vraagt meer werk dan een hypotheek voor een niet-ondernemer. Wij zouden dat natuurlijk ook liever anders zien, maar dat kunnen we helaas niet veranderen. Daarom geldt voor ondernemers een toeslag van € 800.

Vertrouwd hypotheekonderhoud
Voor vertrouwd hypotheekonderhoud betaal je maandelijks € 14,95. Het wijzigen van je hypotheekvorm is bij vertrouwd hypotheekonderhoud inbegrepen. Lees meer

Wijzigen hypotheekvorm
Voor het wijzigen van je hypotheekvorm rekenen we een uurtarief van € 125. We geven je vooraf een inschatting van het aantal uur dat we nodig denken te hebben. Maak je gebruik van vertrouwd hypotheekonderhoud? Dan is het wijzigen van de hypotheekvorm gratis!

Let op: de geldverstrekker brengt ook kosten in rekening. Die betaal je dus ongeacht of je gebruik maakt van vertrouwd hypotheekonderhoud of niet.

Bankgarantie
De kosten voor een bankgarantie zijn per geldverstrekker en situatie verschillend. Wij lichten deze kosten dan ook graag aan je toe.

Soort van meerkosten bij sommige hypotheekverstrekkers
Sommige geldverstrekkers werken niet met directe aanstellingen. Dat betekent concreet dat een hypotheekaanvraag bij deze geldverstrekkers via een externe partij verloopt die € 325 rekent voor de bemiddeling.

We adviseren je natuurlijk alleen maar een hypotheek bij zo’n geldverstrekker als dit voor jou heel gunstig uitpakt. Dus als je besparing groter is dan de € 325 extra kosten. Daarom noemen we het ook een ‘soort van meerkosten’: uiteindelijk ben je alsnog goedkoper uit.

Waarom zijn jullie zo, uh, goedkoop?
Dank je voor het compliment. Alleen… we vinden onszelf niet goedkoop. Je betaalt een net bedrag voor onze dienstverlening.

We zijn namelijk geen prijsvechters. We gaan niet voor de laagste prijs. We zijn duurder dan online aanbieders en goedkoper dan traditionele adviseurs. De online aanbieders besparen door te bezuinigen op service. Dat is precies het tegenovergestelde van wat Buro SEB wil: persoonlijk en onafhankelijk hypotheekadvies voor een hele nette prijs.

En de traditionele adviseurs? Wij hebben allebei veel ervaring als hypotheekadviseurs bij een grote bank. Dat betekent dat we precies weten hoe de processen efficiënter en goedkoper kunnen. Vaak is dat bij grote organisaties heel lastig door te voeren. Maar met z’n tweeën is dat een koud kunstje.

Bovendien hebben we geen groot kantoor en dure backoffice. Daardoor kunnen wij meer service bieden voor een aanmerkelijk lager tarief dan traditionele hypotheekadviseurs. Maar goedkoop? Nee, zo zouden we het niet willen noemen. Wat dacht je van: een nette prijs waar je heel veel voor krijgt?

Sander en Bob staan voor je klaar!

Je kunt Sander en Bob zeven dagen per week bereiken. Van 9 uur ’s ochtends tot 21 uur ’s avonds.
Bel ons op 071 203 22 75 of mail info@buroseb.nl