Meer van hetzelfde? Ja en nee

Als je al eens een huis met een hypotheek hebt gekocht, zal je een aantal dingen herkennen. Maar je krijgt mogelijk ook te maken met overwaarde of restschuld. En dat speelt een belangrijke rol bij je nieuwe hypotheek.

Overwaarde
Met een beetje geluk krijg je een goede prijs voor je huidige woning. En kun je de overwaarde gebruiken bij de aankoop van je nieuwe huis. Wij helpen je met een slimme aanpak waardoor je optimaal van die overwaarde profiteert. Denk aan een duurdere woning of extra financiële ruimte.

Maar….
Het kan ook gebeuren dat je na de verkoop van je woning met een restschuld blijft zitten. Of misschien is je vorige woning nog niet verkocht en krijg je met dubbele lasten te maken. Dat zijn de minder leuke situaties. Niet gevreesd: wij zijn geen mooiweer-hypotheekadviseurs. Juist in deze omstandigheden zetten wij alles op alles om voor jou de beste oplossing voor elkaar te krijgen.

Wordt het nieuwbouw?
Nieuwbouw is nét even anders dan een bestaande woning. Zo gebeurt het nog weleens dat de oplevering op zich laat wachten. Ook is de beginfase van een nieuwbouwhypotheek vaak iets anders, waarbij het weer uitmaakt of je huidige woning nog niet is verkocht. Wij zetten ons in voor een soepele overgang van de oude naar de nieuwe hypotheek.

Financiële situatie
Sowieso nemen we je hele financiële situatie door. We bespreken je toekomstplannen en bekijken hoe we die het beste financieel kunnen aankleden. We geven handige tips en verklappen alle hypothecaire trucs waar je van kunt profiteren. Wist je bijvoorbeeld dat er speciale gunstige regels zijn voor de hypotheekrenteaftrek wanneer je een huis verkoopt en een ander koopt?

Ook belangrijk: verzekeringen
Een nieuwe woning is ook een goed moment om je verzekeringen eens onder de loep te nemen. De kosten kunnen enorm verschillen, dus rondshoppen is verstandig. Maar hoe vind je de beste verzekering tussen al die verschillende aanbieders? Heel simpel: dat doen wij voor je. Zodat jij de verzekering hebt die het best bij je wensen past.

Ben je ondernemer of zzp’er?
Ben je in de periode na het afsluiten van je vorige hypotheek zelfstandig ondernemer geworden? Gelukkig is het voor een zelfstandige tegenwoordig goed mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Zelfs wanneer je nog geen drie jaar zelfstandige bent. We hebben hier al flink wat ondernemers en zzp’ers bij geholpen.

Blijblijvend kennismakingsgesprek
Meer weten? We nodigen je graag uit voor een blijblijvend kennismakingsgesprek. Dat is een vrijblijvend kennismakingsgesprek waar je blij van wordt. Jij kunt rustig al je vragen stellen, wij brengen jouw wensen en de mogelijkheden in kaart. Je vindt onze kantoorhuiskamer aan het Rapenburg, de mooiste gracht van Leiden.

Liever afspreken bij jou thuis? Geen probleem. Buro SEB is er voor iedereen die een hypotheek wil. Niet alleen in Leiden, maar in heel Zuid-Holland. En daarbuiten.

 

Sander en Bob staan voor je klaar!

Je kunt Sander en Bob zeven dagen per week bereiken. Van 9 uur ’s ochtends tot 21 uur ’s avonds.
Bel ons op 071 203 22 75 of mail info@buroseb.nl

Snel en efficient, zelfs zeer proactief. Ook een vriendelijk karakter wat het gemakkelijk maakt om over financiele producten te praten.

Paul de Vries, Alphen aan den Rijn

Keuze uit ruim 20 aanbieders

Ben je op zoek naar een passende hypotheek? Dan is het goed om zoveel mogelijk aanbieders met elkaar te vergelijken. Geen probleem, dat regelen wij graag voor je. We zijn onafhankelijk en maken dus altijd een eerlijke vergelijking.