Profiteren van lage rente en lagere maandlasten

Die gunstige hypotheekrente begint aardig aan je te knagen. En je zou best wel je maandlasten willen verlagen. Daarbij zijn ook de fiscale regels en het aanbod van hypotheken de laatste jaren nogal veranderd. Is het slim om je hypotheek over te sluiten? Dat gaan Sander en Bob voor je uitrekenen. Gratis.

Boeterente en oversluitkosten
Laten we dit maar meteen benoemen, dan hebben we het maar gehad. Als je rentevaste periode nog niet afloopt, betaal je in veel gevallen een boeterente. Hoeveel hangt af van de rentevorm en de resterende looptijd van de rentevaste periode. Ook betaal je voor het aanpassen van je hypotheek. Bovendien kan er sprake zijn van notaris- en taxatiekosten.

En toch
Ondanks die kosten kan het gunstig zijn om over te stappen. Bijvoorbeeld omdat je door de lagere rente uiteindelijk aanmerkelijk minder betaalt. Omdat je maandlasten lager worden en je dus minder maand overhoudt aan het einde van je geld. (Da’s een doordenkertje. Laat ‘m even rustig indalen.) Of omdat je overstapt op een hypotheek die veel beter aansluit op jouw wensen.

Heb je zo’n ‘wurghypotheek’?
Een voorbeeld van een hypotheek die niet past bij je wensen is de ‘wurghypotheek’: een hypotheek met slechte voorwaarden waar je heel graag vanaf wilt. Maar je geldverstrekker geeft niet thuis en andere banken willen de hypotheek niet overnemen. Gelukkig kennen Sander en Bob de hypotheekmarkt door en door. Meestal vinden ze ook voor dit soort hypotheken een oplossing.

Of je rentevaste periode nou bijna afloopt….
Als je rentevaste periode bijna afloopt, is het zeker zaak om even langs te lopen. Dan kijken Sander en Bob vrijblijvend hoe je optimaal van de rentestand kunt profiteren. En misschien zijn er wel financiële producten die veel beter bij je huidige situatie passen.

…of niet
Maar ook wanneer je rentevaste periode nog niet afloopt, kan het de moeite lonen. Sander en Bob rekenen vrijblijvend voor je uit wat de mogelijkheden zijn. Je vindt de kantoorhuiskamer van Buro SEB aan het Rapenburg, de mooiste gracht van Leiden.

Liever afspreken bij jou thuis? Geen probleem. Buro SEB is er voor iedereen die een hypotheek wil. Niet alleen in Leiden, maar in heel Zuid-Holland. En daarbuiten.

Sander en Bob staan voor je klaar!

Je kunt Sander en Bob zeven dagen per week bereiken. Van 9 uur ’s ochtends tot 21 uur ’s avonds.
Bel ons op 071 203 22 75 of mail info@buroseb.nl

Hele fijne man die alles goed uitlegt. En wanneer je het niet begrijpt hij het nog een keer uitlegt in begrijpelijke taal. Hij neemt de tijd.

Dennis en Marianne, Voorschoten

Keuze uit ruim 20 aanbieders

Ben je op zoek naar een passende hypotheek? Dan is het goed om zoveel mogelijk aanbieders met elkaar te vergelijken. Geen probleem, dat regelen wij graag voor je. We zijn onafhankelijk en maken dus altijd een eerlijke vergelijking.