Financiering beleggingspand: hoe werkt het?

Een beleggingspand financieren gaat anders dan het financieren van je eigen woning. Zo is het financiële risico voor de hypotheekverstrekker bij een beleggingspand groter dan bij een woonhuis. Banken zijn daarom veeleisender. Ook wordt de waarde van een beleggingspand anders bepaald dan die van je eigen woning.

Waar kijkt een bank naar bij vastgoedfinanciering?

Vanwege het grotere financiële risico wil de bank een zo volledig mogelijk beeld van je financiële situatie en de waarde van het pand. Alleen als jouw financiële situatie gezond is, zal de bank overwegen het beleggingspand te financieren. De bank wil daarom onder andere inzicht in:

  • Je inkomen
  • Vaste lasten van je eigen woning
  • Je vrije vermogen
  • Eventuele kredieten

Net zo belangrijk als de vraag of je financiële situatie gezond is, is de vraag of het beleggingspand wel een goede investering is. Dat hangt af van de locatie van het pand, de ligging, de staat van het onderhoud en de verwachte huurinkomsten.

Hoe wordt de waarde van een beleggingspand bepaald?

De waarde van commercieel vastgoed wordt vastgesteld in een officieel taxatierapport. De huurinkomsten zijn misschien wel de belangrijkste factor bij het bepalen van de waarde van een beleggingspand. Daarom kijkt de taxateur zowel naar de waarde in verhuurde staat als die in onverhuurde staat. Beide waarden dienen in het taxatierapport te zijn opgenomen.

Commercieel vastgoed financieren: voor wie?

Buro SEB helpt zowel grote als kleine beleggers bij het financieren van een beleggingspand: particulieren, dga’s, zzp’ers en vrijberoepsbeoefenaren. We beoordelen of de aanvraag kans van slagen heeft. Zo ja, dan helpen we bij de aanvraag van offertes.

Naast een vastgoedhypotheek met huuropbrengst helpen we je ook bij:

  • Financiering handelsvastgoed: het financieren van vastgoed dat je na een verbouwing of renovatie met winst wilt verkopen.
  • Herfinancieren vastgoedportefeuille: de herfinanciering van een vastgoedportefeuille voor lagere kosten en meer rendement.
  • Uitbreiden vastgoedportefeuille: overwaarde opnemen en vervolgens inbrengen bij nieuwe aankopen. Dit kan vaak in combinatie met een herfinanciering voor gunstigere voorwaarden.

Wat is Buro SEB eigenlijk?
Buro SEB = Sander en Bob. Onze missie: persoonlijk en onafhankelijk hypotheekadvies voor een hele nette prijs. We hebben allebei jaren gewerkt als hypotheekadviseur bij een grote bank. Zodoende hebben we ruime ervaring met het bemiddelen van een vastgoedhypotheek voor beleggingspanden.

We staan voor je klaar
Bij ons is het niet zo dat we pas vanaf een bepaald bedrag moeite voor je gaan doen. Zoals gezegd, we helpen zowel kleine als grote beleggers. Daarvoor mag je ons zeven dagen per week bellen, appen of mailen. Van 9 uur ’s ochtends tot 21 uur ’s avonds.

We doen eerst een scan
Zoals je hierboven hebt gezien, is inventarisatie van je gegevens bij de financiering van commercieel vastgoed misschien nog wel belangrijker dan bij je eigen woning. Daarom nemen we eerst je financiële situatie grondig door. Zo weet je vooraf of je kans maakt op financiering van een beleggingspand.

Bel 071 203 22 75 of mail naar info@buroseb.nl voor een afspraak

Buro SEB is onder meer actief in:
Aalsmeer, Alphen aan den Rijn, Bennebroek, Bodegraven, Boskoop, De Zilk, Haarlem, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Heemstede, Hillegom, Hoofddorp, Hoogmade, Katwijk, Koudekerk aan den Rijn, Kudelstaart, Leiden, Leiderdorp, Leimuiden, Lisse, Lisserbroek, Nieuwkoop, Nieuw-Vennep, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Oud Ade, Rijnsaterwoude, Roelofarendsveen, Sassenheim, Ter Aar/Langeraar, Valkenburg, Vogelenzang, Voorhout, Voorschoten, Warmond, Woubrugge, Zoeterwoude.